Behandelingen

Onze behandelingen

Wij bieden volgende behandelingen aan:

Om een gezond gebit te houden is het belangrijk om preventief zorg te dragen voor uw tanden.

Met dagelijks correct poetsen en interdentaal reinigen hebt u als patient de eerste stap gezet.

Daarnaast is een jaarlijkse controle van uw gebit aangewezen.
Vroeg begonnen is half gewonnen! We moedigen ouders aan om hun kinderen vanaf 3 jaar mee op controle te nemen.

Een behandeling is op die leeftijd meestal niet nodig maar we kunnen wel al enkele tips en voorlichting geven.

Uw kind kan op deze manier ook vertrouwd geraken met de tandarts en zijn omgeving.
Esthetische tandheelkunde is het deelgebied binnen de tandheelkunde waarin het uiterlijk van het gebit centraal staat. Naast het goed functioneren van het gebit , kan er dus ook extra aandacht besteed worden aan de esthetiek van tanden.

Zonder twijfel draagt dit bij tot een mooie stralende lach. Gebruik van tandkleurige vullingmaterialen, verandering van stand,vorm en kleur van tanden door middel van kronen en facetten, bleken behoren tot enkele van onze hulpmiddelen. Soms is samenwerking met specialismen als orthodontie en parodontologie nodig om tot een optimaal resultaat te komen.
Tandarts Jan De Jonghe heeft na de opleiding als algemeen tandarts aan dezelfde universiteit een vervolgopleiding gevolgd in endodontie en esthetische tandheelkunde.
Protheses binnen de tandheelkunde kan men gemakkelijkheidshalve opsplitsen in vaste en uitneembare protheses.

Vaste prothetiek of kroon- en brugwerk biedt het comfort van eigen tanden. Een kroon wordt geplaatst op een (meestal ontzenuwde) tand die zodanig is aangetast dat een gewone vulling een minder lange levensduur garandeert.

Oorspronkelijke vorm en functie van een tand worden hiermee hersteld. Een brug vervangt één of meerdere verloren gegane tanden en is een vaste constructie van verbonden kronen. Een uitneembare prothese kan partieel of totaal zijn.

Het is een tandvervanging gedragen door het tandvlees al of niet steunend op buurtanden met ankertjes of haakjes.

Een uitneembare prothese is minder duur, maar ook minder comfortabel. Toch kan de uitneembare prothese in vele gevallen een tevredenstellende oplossing bieden. De jarenlange ervaring van tandarts Andre De Jonghe is hierbij een absolute meerwaarde. Afhankelijk van uw wensen, uw budget en de specifieke tandheelkundige en medische situatie wordt de juiste behandeling gezocht.
Bij bleaching of bleken draait alles rond de kleur van de tanden. Enerzijds is tandkleur genetisch bepaald. Sommige mensen hebben van nature uit wittere tanden dan andere mensen. Anderzijds kunnen tanden in de loop der jaren verkleuringen hebben opgenomen en heb je niet meer diezelfde ‘witte’ lach van vroeger.

Door tanden te bleken kan de tandkleur (terug) enkele tinten witter gemaakt worden. Tandartsenpraktijk De Jonghe uit Dworp kan u hierbij helpen. In office bleaching of bleken in tandartsstoel wordt ondanks vraag van patient niet meer aangeboden. Het is gemakkelijke methode voor de patient maar de resultaten vallen tegen.

Na jarenlang testen van steeds nieuwe systemen en recente verandering rond productwetgeving wordt deze manier van bleken opgeborgen. De meest voorspelbare methode van witten is home bleaching of thuisbleken waar de patient onder begeleiding van de tandarts thuis wit.

Tandartsen De Jonghe werken overwegend met het ‘Enlighten’ concept. Voor een persoonlijk advies rond bleken bent u steeds welkom in de praktijk. Temeer dat bleken moet gebeuren in een gezonde mond gaan mondonderzoek en/of reiniging vaak vooraf.
Wanneer er een tandwortel verloren is gegaan, zijn er verschillende mogelijkheden om die te vervangen. Afhankelijk van uw wensen, uw budget en de specifieke tandheelkundige en medische situatie wordt de juiste behandeling gezocht.

In sommige gevallen kan de plaatsing van een implantaat de oplossing zijn om uw mond weer mooi en gezond te maken. Het plaatsen van implantaten kan in onze eigen praktijk door ervaringsdeskundige Bruno Collaert* Bovendien staan wij steeds open voor een positieve samenwerking met collega-implantologen wanneer de patiënt dit wenst.

De tanden op de implantaten worden geplaatst door tandartsen De Jonghe. *Tandartsenpraktijk De Jonghe kan terugkijken op een langdurige samenwerking met Odont. Dr. Bruno Collaert, parodontoloog en implantoloog. Odont.

Dr. Bruno Collaert consulteert en behandelt maandelijks in onze eigen praktijk. Hij concentreert zich op parodontale problemen en implantaten in al zijn facetten (zoals sinuslifting, tandvleescorrectie, flapoperatie enz.) Meer informatie vindt u op zijn website: www.paro-implanto.be
Parodontologie is de tak binnen de tandheelkunde die zich bezighoudt met het steunweefsel rond de tand (tandvlees en tandbot) en zaken behandelt zoals gingivitis en parodontitis. Gingivitis beperkt zich tot het tandvlees en is met een regelmatig bezoek bij de tandarts onder controle te houden. Parodontitis beperkt zich niet tot het tandvlees maar ook het kaakbot wordt aangetast.

De tandvleesontsteking zal zich via de tandwortel naar de diepte begeven en daar het steunweefsel afbreken. Dit geeft symptomen zoals terugtrekkend tandvlees en tanden die los komen te staan. De behandeling bestaat uit een professionele tandsteenverwijdering waarbij zowel onder- als boven het tandvlees gereinigd wordt. Waar nodig moeten extracties uitgevoerd worden. Zowel gingivitis als parodontitis kunnen samen gaan met halitose of een slechte adem.

Een goede correcte diagnose is belangrijk voor een behandeling op maat. In functie van de ernst kan u in de praktijk steeds terecht bij tandartsen De Jonghe of parodontoloog Odont.

Dr. Bruno Collaert *. Patienten die door hun eigen parodontoloog gevolgd worden kunnen terecht in onze praktijk voor overige tandzorgen. Wij staan steeds open voor een positieve samenwerking waarbij de patiënt centraal staat. *Tandartsenpraktijk De Jonghe kan terugkijken op een langdurige samenwerking met Odont. Dr. Bruno Collaert, parodontoloog en implantoloog. Odont. Dr. Bruno Collaert consulteert en behandelt maandelijks in onze eigen praktijk. Hij concentreert zich op parodontale problemen en implantaten in al zijn facetten (zoals sinuslifting, tandvleescorrectie, flapoperatie enz.) Meer informatie vindt u op zijn website: www.paro-implanto.be
Endodontie is de tak binnen de tandheelkunde die zich bezighoudt met wortelkanaalbehandelingen (endo’s). Je kan het ook omschrijven als het behandelen van de tandzenuw of het zenuwkanaal. In vergelijking met vroegere jaren is de aandacht op deze behandeling toegenomen en als specialisme sterk geëvolueerd.

Tandarts Jan De Jonghe heeft na zijn opleiding als algemeen tandarts aan dezelfde universiteit een vervolgopleiding gevolgd in endodontie en blijft bijgeschoold om deze specialisatie met passie uit te voeren volgens de regels van de kunst. Dergelijke (wortel-) behandelingen zijn tijdsintensief en vragen specifiek materiaal zoals oa microscoop die in de praktijk beschikbaar zijn.

Collega-tandartsen geven eveneens het vertrouwen kanaalbehandelingen van hun patiënten uit te voeren. Bent u op zoek naar een tandarts die ook endodontie doet? Dan kunt u terecht bij tandarts Jan De Jonghe te Dworp, Beersel.