Parodontologie

Parodontologie

Parodontologie is de tak binnen de tandheelkunde die zich bezighoudt met het steunweefsel rond de tand (tandvlees en tandbot) en zaken behandelt zoals gingivitis en parodontitis.

Gingivitis beperkt zich tot het tandvlees en is met een regelmatig bezoek bij de tandarts onder controle te houden .

Parodontitis beperkt zich niet tot het tandvlees maar ook het kaakbot wordt aangetast.
De tandvleesontsteking zal zich via de tandwortel naar de diepte begeven en daar het steunweefsel afbreken.
Dit geeft symptomen zoals terugtrekkend tandvlees en tanden die los komen te staan.
De behandeling bestaat uit een professionele tandsteenverwijdering waarbij zowel onder- als boven het tandvlees gereinigd wordt. Waar nodig moeten extracties uitgevoerd worden.
Zowel gingivitis als parodontitis kunnen samen gaan met halitose of een slechte adem.
Een goede correcte diagnose is belangrijk voor een behandeling op maat.
In functie van de ernst kan u in de praktijk steeds terecht bij tandartsen De Jonghe of op verplaatsing bij parodontoloog Odont. Dr. Bruno Collaert * of een collega-parodontoloog in gezamenlijk overleg.

Patienten die door hun eigen parodontoloog gevolgd worden kunnen terecht in onze praktijk voor overige tandzorgen. Wij staan steeds open voor een positieve samenwerking waarbij de patiënt centraal staat.

*Tandartsenpraktijk De Jonghe kan terugkijken op een langdurige samenwerking met Odont. Dr. Bruno Collaert, parodontoloog en implantoloog. Hij concentreert zich op parodontale problemen en implantaten in al zijn facetten (zoals sinuslifting, tandvleescorrectie, flapoperatie enz.) Meer informatie vindt u op zijn website: www.paro-implanto.be